Babka cytrynowa

IMG_6313

Sposób na przygotowanie bardzo dobrej cytrynowej babki.

 

 

Składniki:

  1. 6 jaj
  2. 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  3. 2 szklanki mąki pszennej
  4. 2 szklanki cukru
  5. 5 łyżek oleju
  6. 2 łyżki octu
  7. 1 kostka margaryny
  8. 1 proszek do pieczenia
  9. 2 cytryny /sok/

Sposób przygotowania:

Jajka ubić z cukrem. Następnie dodawać na zmianę olej ,ocet, mąkę , margarynę              i proszek do pieczenia. Na końcu dodać sok z cytryny.

Smacznego!

IMG_6325 IMG_6315

IMG_6313IMG_6296

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>